پست الکترونیک : info@aumuto.com
تلفن: 40330340

اکچویتور برقی

اکچویتور برقی / اکچویتور الکتریکی Electric Actuators

اکچویتور برقی، اکچویتور الکتریکی، عملگر برقی و یا شیر برقی (Electric Actuators) نام هایی دیگری است که برای این عملگر در حوزه اتوماسیون شیرآلات صنعتی به کار گرفته شده است. اکچویتورهای برقی ارائه شده توسط آئوموتو در استانداردهای مختلفی است که از عدم نفوذ پذیری در برابر آب و مواد ریز جامد را نشان می دهند که در صنعت به نام International Protection یا IP مشخص می شوند تمامی عملگرها دارای استاندارد IP67 و IP68 می باشند.از استانداردهای دیگری که این تجهیزات از آن تبعیت می کنند اکچویتورهای برقی EX- Proof یا Explosion Proof می باشند که در صنایع  به آن اکچویتورهای ضد جرقه نیز گفته می شوند که  این عملگرها را هم از برند Auma آلمان و هم برند Aumuto در تمامی سایزینگ در این مجموعه موجود می باشد .در مبحث کیفیت بعد از اکچویتورهای Auma ساخت کشور آلمان، اکچویتورهای Aumuto ساخت کشور چین نه تنها دارای کیفیت و ساخت قابل رقابت هستند بلکه در قیمت نیز بسیار اقتصادی است . اکچویتور های برقی این مجموعه دارای ضمانت 5 ساله بی قید و شرط را داراست. تقسیم بندی های دیگر این تجهیزات در بخش محصولات سایت به صورت کامل آورده شده است.

عملگرهای برقی را می توان از لحاظ کارکرد به دو گروه اکچویتور برقی On/Off و اکچویتورهای برقی کنترلی با سیگنال های 4 تا 20 ملی آمپر (Modulating Actuators) طبقه بندی کرد.

اکچویتور برقی - اکچویتور الکتریکی Electric Actuators ( عملگر برقی )
اکچویتور برقی - اکچویتور الکتریکی Electric Actuators ( عملگر برقی )

اکچویتور برقی On/Off

اکچویتور برقی On/Off در این نوع از عملگر که می تواند هم در عملگر های برقی و هم در عملگر های پنوماتیک باشد زمانی است که کارفرما و یا مشتری بخواهد بعد از دستوری که از اتاق فرمان برای عملکرد اکچویتور می آید، عملگر مربوطه شروع به حرکت کند و شیر و یا دریچه مربوطه خود را به حداکثر مرز انتهایی خود در قسمت Open یا Close ببرد.در این عملکرد اکچویتور ها همیشه از DCS دو نوع دستور ( On و یا Off ) می آید. شایان ذکر است این نوع شیرها و دریچه ها همیشه یا در موقعیت بسته کامل و یا در موقعیت باز کامل می باشد.

اکچویتور برقی کنترلی (Modulating)

با کنترل سیگنال ورودی و خروجی 4 تا 20 میلی آمپر و همچنین پروتکل های دیگر شبکه مانند Profi-bus، Mod-bus و Field-bus از دیگر تقسیم بندی های اکچویتور برقی همانطور که از اسم آن مشخص است بر اساس تقسیم بندی الکتروموتور های آنها یا سیستم انتقال قدرت نیز صورت گیرد، که با توجه به استاندارد اروپا IEC که مخفف The International Electrotechnical Commission  به مدل های مختلف تقسیم بندی می شوند که با توجه به عملکرد آنها که در قسمت قبل توضیح داده شد دارای مدل های S2-15 min، S4-25% و مدل های دیگر تقسیم بندی می شوند. و از جهت نوع الکتروموتور به گروه های تک فاز 220 ولت، سه فاز 400،380، 415و … ،همچنین موتورهای جریان مستقیم را تقسیم بندی می شوند که این شرکت همگی مدل های ذکر شده را در انبار خود موجود و به مشتریان خود ارائه می دهد.

مزیت اکچویتور برقی

سرعت بالا: اکچویتور برقی به سرعت به تغییرات سیگنال‌های کنترلی که ارسال می گردد پاسخ می‌دهند.

عدم نیاز به سیالات:  تامین انرژی الکتروموتورهای الکتریکی بسیار ساده است و در اینگونه عملگرها مشکل سیال قابل تراکم وجود ندارد.

یکپارچگی با سیستم‌های کنترلی: اکچویتورهای برقی به راحتی با سیستم های کنترلی اتوماسیون و PLC ها ادغام می شوند. همچنین عملگرهای الکتریکی را می توان بوسيله ي سیستم کنترل فرایند، تحت کنترل داشت.

برنامه‌پذیری: امکان برنامه ریزی و تنظیم دقیق پارامترهای عملکردی مانند موقعیت باز و بسته ، گشتاور، دما و ارتعاش وجود دارد. طول عمر بالا : اکچویتورهای برقی به علت وجود موتور الکتریکی، سرعت عملکردی پایین و در عین حال مطمئن و دقیقی دارند که باعث بالا رفتن طول عمر اکچویتور برقی می شود.

طول عمر طولانی: طراحی و ساخت با کیفیت بالا باعث افزایش دوام و عمر طولانی‌تر اکچویتورهای برقی می‌شود.

پایداری عملکرد: با توجه به وجود گیربکس در بین عملگر، الکتروموتور و شیر، ثبات وضعیتی خوبی در عملگرهای الکتریکی وجود دارد. همچنین انرژی الکتریکی و خروجی عملگرهای برقی دچار نوسان نمی شود.

اکچویتور برقی - اکچویتور الکتریکی Electric Actuators ( عملگر برقی )

موارد استفاده از اکچویتور برقی

اکچویتور برقی هم بر روی انواع شیرآلات صنعتی چند دور یا Multi-Turn مانند شیرهای کشویی یا Gate Valve ، شیرهای کروی یا Globe Valve ، انواع پن استاک ها Pen stock و دیگر تجهیزات چند دور و همچنین بر روی شیر آلات و تجهیزات یک چهارم دور یا Part-Turn و یا Quarter-Turn مانند شیر های پروانه ای یا Butterfly Valve، شیرهای توپی یا Ball Valve، شیرهای دو راهه و سه راهه ی سماوری یا Plug Valve، شیرهای سوزنی یا Needle Valve ها، دمپرها و دریچه های صنعتی و دیگر تجهیزات یک چهارم دور نصب می شوند.

  • صنعت نفت و گاز: کنترل شیرآلات، دریچه‌ها و دمپرها در خطوط لوله، پالایشگاه‌ها و تاسیسات پتروشیمی
  • صنعت آب و فاضلاب: کنترل شیرآلات، دریچه‌ها و پمپ‌ها در تصفیه‌خانه‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ
  • صنعت غذایی: کنترل شیرآلات، دریچه‌ها و تجهیزات بسته‌بندی در خطوط تولید مواد غذایی و نوشیدنی
  • صنعت دارویی: کنترل شیرآلات، دریچه‌ها و تجهیزات در فرآیند تولید دارو
  • صنعت خودروسازی: کنترل شیرآلات، دریچه‌ها و تجهیزات در خطوط تولید خودرو
  • صنعت شیمیایی: کنترل شیرآلات، دریچه‌ها و تجهیزات در فرآیند تولید مواد شیمیایی
  • صنعت تهویه مطبوع: کنترل شیرآلات، دریچه‌ها و دمپرها در سیستم‌های تهویه مطبوع

    این عملگر در بسیاری دیگر صنایع  نیز کاربرد دارد.

از نگرانی های خریداران اکچویتور نصب و راه اندازی، تعمیرات، سرویس دوره ای و قطعات یدکی عملگرها است، آئوموتو با داشتن تیم فنی و داشتن انبار بزرگی قطعات یدکی کامل از بردهای اکچویتورهای کنترلی ، ترمینال های ورودی عملگرها، همچنین  آداپتورهای ستاره ای جهت نصب بر روی شیرآلات(شیر پروانه ای، شیر توپی و …) و حتی قطعات مختلف بدنه اکچویتور و چرخ دنده ها و الکتروموتور ها  مناسب برای انواع عملگرهای برقی در تعداد و سایزهای مختلف پشتیبان مشتریان خود است.

  • انتخاب صحیح سایز اکچویتور با توجه به نوع ولو (سایزینگ)
  • کوپلینگ و نصب درست اکچویتور بر روی شیر
  • استفاده درست از ترمینال ها و سیم بندی متناسب با IP عملگرها
  • قدرت گشتاور اکچویتور
  • ولتاژ ورودی برای تغذیه موتور عملگر
  • ولتاژ و یا جریان جهت دستور برای کار کردن اکچویتورها
  • استفاده درست از هندویل جهت نصب اولیه بر روی شیر
  • دقت و کنترل بالا: فرآیندهایی که نیاز به موقعیت‌یابی دقیق و کنترل سرعت دارند.
  • سرعت پاسخگویی بالا: سیستم‌هایی که به پاسخ سریع به تغییرات نیاز دارند.
  • محیط‌های تمیز و کنترل‌شده: جایی که آلودگی و رطوبت کم باشد.
  • سیستم‌های اتوماسیون پیشرفته: جایی که یکپارچگی با سیستم‌های کنترلی اهمیت دارد.
error: Content is protected !!